پیام سلامت غذا،پخت غذا با روغن‌های مختلف

روغن کانولا:

فواید:

حاوی میزان کمی اسیدهای چرب اشباع شده می‌باشد.

از نظر اسیدهای چرب غیراشباع با یک باند دوگانه غنی است.

حاوی میزان زیاد اسید چرب امگا 3 می‌باشد.

مضرات:

قابلیت فاسد شدن آن نسبت به سایر روغن‌ها بیشتر است.

درجه حرارت بالا بر روی این روغن و دود ناشی از آن موجب تولید مواد سمی و افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه می‌شود.

طریقه استفاده از این روغن :

از روغن کانولا می‌توان برای سرخ کردن غذا استفاده کرد میزان حرارت باید در حد کم تا متوسط باشد.

 

روغن زیتون:

فواید:

حاوی میزان زیادی روغن غیراشباع با یک باند دوگانه می‌باشد.

حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است.

حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که باعث کاهش کلسترول و خطر ابتلا به سرطان می‌شود.

دوام و مدت نگهداری آن نسبت به روغن‌های دیگر بیشتر است و حتی می‌توان آن را فریز کرد.

مضرات: 

حرارت زیاد در دمای بالا می‌تواند باعث بی‌ثباتی و ناپایداری روغن شود و کمی از طعم و بوی آن از بین می‌رود.

طریقه استفاده از این روغن:

گرچه می‌توان از این روغن برای آشپزی استفاده کرد، اما استفاده از آن در سالاد فصل و سالاد الویه بهتر است.

 

روغن سویا:

فواید:

حاوی میزان زیادی اسیدچرب امگا 3 می‌باشد.

از نظر ویتامین E غنی است.

حاوی میزان زیادی اسید چرب غیراشباع با چند باند دوگانه می‌باشد.

 

مضرات:
 

در دمای بالا قدرت پایداری ندارد.

تحقیقات و آزمایشات نشان می‌دهد که در صورت حرارت زیاد بر روی آن تولید مواد سمی می‌کند.

طریقه استفاده از این روغن:

از این روغن در مایونز و مارگارین استفاده می‌شود.

 

کره:

فواید: 

منبعی برای ویتامین A، D، K و E می‌باشد.

حاوی سلنیوم که یک آنتی اکسیدان است می‌باشد.

همچنین حاوی آیودین می‌باشد که برای غده تیروئید مفید است.

مضرات: 

حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب اشباع است.

کالری بسیار بالایی دارد.

طریقه استفاده از این روغن: 

از کره می‌توان در پخت غذا استفاده کرد.

 

مارگارین:

فواید: 

مزه خوبی دارد.

منبعی برای ویتامین E محسوب می‌شود.

استفاده از آن آسان است.

طریقه استفاده از این روغن: 

از مارگارین می‌توان به عنوان جایگزینی برای کره در بسیاری از غذاها استفاده کرد.

برای سرخ کردن گوشت و سبزیجات نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

 

روغن، کره یا مارگارین همه دارای چربی و کالری بسیار بالایی هستند. بطوریکه یک قاشق مرباخوری از انواع روغنها حاوی 45 کالری می‌باشد بنابراین استفاده از انواع روغنها باید در حد متعادل باشد و زیاده‌روی در مصرف آنها می‌تواند سلامتی را تهدید نماید.

جهت سرخ کردن مواد غذایی بهتر است از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.

از روغنهای مایع معمولی برای پخت و پز و سالاد استفاده شود.

/ 0 نظر / 7 بازدید